• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 11 Mart 2017 Cumartesi

    Fırında Patates Çanağında Tavuk Sote ❤

    Hayırlı akşamlaaarr :)

    Güzel bi haftayı bitirdik, herkes için de harika geçmiştir umarım :) Benimki mis kokulu şeker tadında bi bebekle geçti :) Yeğenimizle :) Nasıl iyi geliyor, nasıl güzel ❤ :) 

    Bugün için artık yemek işiniz kalmamıştır :)) ama yarın akşam için çok lezzetli bi tarif verebilirim size :) Çok basit, çok pratik ve herkesin seveceği cinsten.

    Malzemeler

    • 3 adet patates
    • 1 adet tavuk göğsü
    • 1 adet yeşil biber
    • 1 adet soğan
    • 1 adet patlıcan
    • 1 adet kabak
    • 2 adet domates
    • Salça
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • Tuz, karabiber, kekik, pulbiber
    • Kaşar peynir
    Hazırlanışı

    Öncelikle patatesleri soyup tam ortasından kesin ve ortasını oyun. Tuzlayıp tavada az pişmiş şekilde kızartın. Kızarttığınız patatesleri borcama dizin. Daha sonra tavuğu küp küp doğrayıp tavada azıcık yağ ile suyunu çekene kadar kızartın. Biberi, soğanı, patlıcanı ve kabağı da minik minik doğrayıp ayrı ayrı kızartın. Domatesleri rendeleyin, bi kısmı soteye bi kısmı borcama patateslerin yanına sos olarak koyulacak. Karışıma baharatları da ekleyip biraz karıştırıp altını kapatın. Soteyi patateslerin içine paylaştırın. Sos olarak kullanacağınız domates rendesini küçük bir tavada çok az yağ ile kavurun ve içerisine bir tatlı kaşığı salça ekleyin. Kavurduğunuz sosa bir su bardağına yakın su ekleyip karıştırın ve borcamın içerisine sosu dökün. 180 derece fırında sos kaynayıp patatesler tam olarak yumuşayana kadar bekletin. Fırından çıkarmanıza yakın patateslerin üstüne rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin, peynirler eriyip kızarınca fırından alabilirsiniz :)






    Afiyet Olsuuun :)

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder