• Anasayfa
  • İnstagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Googleplus
  • Rengarenkatölye
  • 17 Mart 2017 Cuma

    Huzurlu Bir Mekan: Şehzade Ocağı ! ♥

    Ankara kaç gündür yağmurlu, hatta bugün bi saat kadar yoğun şekilde kar yağdı her martta olduğu gibi :) Baharı çok özlesek de yağmurlu günler çok hoşuma gidiyor. Ama artık soğukların bittiği, güneşli havada ılık yağmurların yağdığı günlere geçebiliriz bence :)

    Yağmurlu bir güne en çok yakışan mekanlardan biri burası. Ulusa her gittiğimde mutlaka uğradığım yer. Suluhana incik boncuk, ahşap, hediyelik, boya alışverişine, Çıkrıkçılar yokuşuna kumaş, ip alışverişine, müze ziyaretlerine, özel günler için anafartalara yüzüncü yıla kıyafet bakmaya, Hacıbayram'a namaz kılıp dua etmeye gidiliyorsa yorulunca dinlenmeye, çay- simit molası yapmaya da buraya gelinir bizim için. Her mevsimi ayrı güzel ama hava yağmurluyken de bir başka oluyor :) Gayet temiz ve fiyat olarak da çok uygun.


    Manzarası da ayrı güzel. Tabii Ankara şartlarında :) Bazılarının aklına manzara deyince deniz geliyor olabilir :) Onun yeri ayrı olsa da Ankaramızın manzaraları da kendine has. Bu mekanın da bir tarafı Hacıbayram Camii ne bir tarafı Ankara Kalesine bakıyor.

    Bikaç güne dışarıdaki masa sandalyeleri de çıkarırlar, baharda, yazın dışarıda limonata içmesi çok keyifli oluyor.


    Bu tarz mekanlar için bence en önemli şeylerden biri kumda kahve yapıyor olması. Nasıl severim! Kumda kahvesinin tadı da lezzetli.



    Mekanın hemen altı Hacıbayram çarşısı, bu yüzden de seviyorum burayı. En son çarşıyı da gezip yorgunluğu derinden hissedince son olarak uzunca merdivenleri de çıkıp kendimi bu ahşap sandalyelere bırakmak, çayımı yudumlarken mekanın da verdiği huzurla muhabbet etmek çok hoşuma gidiyor..






    Youtube kanalımda bu tarafları ve Hacıbayram'ı çektiğim bir video da yayınlayacağım birkaç güne :) Kanalıma da uğrayıp abone olmak isterseniz youtube adım da 'rengarenkyakamoz'.

    Bu fotoğraflara baktığımda hissettiğim gibi huzurlu günler diliyorum hepimize 

    2 yorum:

    1. ayy ben de uzun zamandır gitmedim özlemişim resmen :) tam olarak oranın bende çok özel bir yeri vardır diyebilirim asla unutamayacağım bir yer :) iyi gezmeler :*

      YanıtlaSil